Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În această lecţie video veţi învăţa cum să creaţi un meniu cu un singur articol. De regulă, acest tip de meniu se creează atunci când dorim un link către o pagină web care descrie despre conţinutul site-ului şi fondatorii lui. Urmăriţi video tutorialul de mai jos pentru explicaţii mai detaliate privind crearea unui meniu cu un singur articol în Joomla! 2.5.

Tutoriale video Joomla! 2.5 din cadrul site-lui lectiideinformatica.net vă ajută să vă creaţi un site performat şi bine securizat. Joomla! 2.5 este gratuit şi vă oferă un site pe care îl puteţi utiliza imediat pe internet dacă aveţi un spaţiu de găzduire (hosting) cumpărat de la o societate de hosting. Aceste tutoriale video Joomla! 2.5 sunt recomandate începătorilor, dar sunt şi căteva tutoriale video la nivel de intermediar, elevilor, studenţilor şi pentru oricine care doreşte un site gratuit performat, solid şi securizat.

Joomla este un sistem de management al conţinutului – Content Management System (CMS) care vă permite să creaţi şi să gestionaţi cu uşurinţă conţinutul unui site web. Nu este obligatoriu să fiţi programator sau dezvoltator web pentru a crea, instala, configura şi administra un site Joomla.

Un Content Management System – CMS- păstrează separat conţinutul de aplicaţiile sau extensiile (plugin-uri, şabloane, extensii, module, componente) utilizate în cadrul acestui sistem. Acest lucru este foarte important deoarece puteţi modifica aceste aplicaţii fără a fi necesar să modificaţi conţinutul. De asemenea, atât conţinutul cât şi partea de administrare a site-ului pot fi modificate cu ajutorul unui panou de control.

Joomla nu este numai un Content Mangement System – CMS. Este şi un software open-source ( gratuit) distribuit sub o licență publică – General Public License(GPL). Ca urmare, Joomla este gratuit poate fi folosit de către ORICINE! Este, de asemenea, gratuit de a fi distribuit către alţii şi deschis pentru a fi modificat conform cerinţelor voastre.

De asemenea, Joomla este un cadru (framework) pentru construirea de aplicaţii web rapide, cunoscute sub denumirea de extensii – plugin-uri, module, componente, şabloane (templates).