Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Adobe a adăugat multe caracteristici către Photshop CS6 şi a încorporat articole care au fost mult solicitate de consumatorii acestui soft atât de popular. Se consideră de către specialiştii din domeniu că această versiune nouă CS6 a adăugat cele mai multe noi caracteristici programului Photoshop. Au fost adăugate caracteristici complet noi,iar altele au fost îmbunătăţite.

În general aceste carcacteristici sunt:

  • Actualizarea spaţiului de lucru (workspace). Prima observaţie ar fi modificarea culorii de fundal sau tema spaţiului de lucru într-un gri închis. De asemenea, adobe a şters bara de aplicaţii pentru a oferii mai mult spaţiu fereastrei document  şi panourilor. Apare un nou panou de Proprietăţi (Properties) unde setările pentru ajustări, măşti (masks) şi elemente 3D sunt consolidate. Mai multe caracteristici, cum ar fi familiarele instrumente de Deplasare (Move Tool) şi Decupaj (Crop) au fost complet restructurate şi este acum nedistructiv şi datorită faptului că atunci când selectăm sau redimensionăm informatţiile respective sunt afişate lângă cursor. Acest lucru se întâmplă şi atunci când utilizăm Free Transform; informatiile vor fi afişate lângă cursor, arătând dimensiunea, unghiul de rotaţie şi alte informaţii utile în funcţie de ceea ce faci.
  • Auto-salvare (Auto Save), Auto-recuperare (Auto Recover) şi Salvare fundal (Background Save). Adobe a adăugat o caracteristică de auto-salvare, care salvează în mod automat fişierele la fiecare câteva minute (vă puteţi controla acest interval). Această caracteristică este foarte importantă şi utilă deoarece poate salva munca depusă de ore întregi dacă un calculator se stinge accidental. În acest versiune CS6, dacă accidental calculatorul vostru se stinge din anumite motive, Photoshop va auto-salva documentul, iar atunci când veţi reporni calculatorul  puteţi relua documentul de la stadiul respectiv.
  • Bridge pentru 64-bit. Pentru a vă oferi acces mai rapid la fişiere prin Bridge, Adobe a actualizat acest instrument  pentru a rula şi  pe 64 de biţi.
  • Editare video.Versiunea extinsă al Photoshop-ului a inclus editarea video şi până la această versiune CS6. Însă, începând cu această versiune CS6 există suita completă de controale şi instrumente de editare video şi în versiunea standard.
  • Content-Aware Move Tool și Patch Tool. Cu fiecare nouă versiune a programului, Adobe include mai multe instrumente care folosesc tehnologia Content-Aware. Acum instrumentul Patch face ca eliminarea obiectelor din fotografii  şi imagini să fie mai uşoră şi mai realistă decât oricând. Există, de asemenea, un instrument nou, numit Content-Aware Move  care ne permite să mutăm obiecte dintr-un loc în altul, dintr-o imagine în alta, precum şi extinderea obiectelor dincolo de dimensiunea lor originală (în scopul de a le face mai înalte, mai largi, şi aşa mai departe).

Umplere nouă (New Fill) şi opţiuni Stroke pentru Forme (Shapes). După ce veţi crea o formă (Shape) în CS6, veţi observa o mulţime de setări noi, în bara de opţiuni care vă permit să umpleţi sau să setaţi  linii intrerupte, punctate, precum şi căi de a alinia într-o varietate de moduri.

Filtre noi de estompare (blur). Aceste noi filtre,Field Blur , Iris Blur, şi Tilt-Shift face crearea de medii neclare mai uşor decât oricând. Aceste filtre includ, de asemenea, o opţiune de Bokeh pe care îl puteţi folosi pentru a face orice parte dintr-o fotografie sau imagine să strălucească.

Filtru Adaptive Wide Angle. Acest nou filtru face fixează problemele de denaturare şi va îndrepta imaginea în cel mai scurt timp.

Camera Raw a fost îmbunătăţită. Cea mai noua versiune de plug-in Camera Raw a

suferit o revizie generală substanţială şi include un set re-ordonat de slidere, inclusiv

noi repere (Highlights), umbre (Shadows), Whites, Blacks (care înlocuieşte Recovery, Fill Light, and Brightness sliders din versiunile anterioare).

Painting upgrades. Adobe a îmbunătăţit  pictura în Photoshop CS6 şi include două noi vârfuri de pensulă care fac pictura digitala mai mult realistă decât înainte. Noua pensulă Erodible pe care îl puteţi utiliza ca un creion grafiti şi AirBrush care funcţionează ca un dispozitiv aerograf profesional şi mai puţin ca un spray de vopsit. De asemenea, veţi putea găsi diverse setări în panoul Brush.

  • Filtrare starturi (Layer filtering). Putem filtra straturile (layers) după fel (Smart Object, Type layer, Shape layer şi aşa mai departe), nume, efecte, atribut (dacă stratul este legat sau blocat, etc.), culoare, mod.
  • New character and paragraph styles. Puteţi acum să salvaţi textul pe care îl utilizaţi foarte frecvent, formatând stilul caracterelor şi a paragrafelor, pe care după aceea le puteţi accesa prin intermediul panourilor New Character Stye şi Paragraph Style.

 

Desigur, mai sunt şi alte schimbări în Photoshop CS6 ca rezultat al feedback-ului din partea consumatorilor, eu am sintetizat pe cele care le-am considerat mai importante.

Urmăriţi videotutorialul de mai jos pentru prezentarea  acestor schimbări şi noutăţi în Photoshop CS6.