Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

In această lecţie video vom face despre Bara de Instrumente Acces Rapid (Quick Access Toolbar) din Microsoft Word 2007. Acest tutorial video este recomandat celor care se află la început de drum în învăţarea a procesorului de texte Word 2007.  Acest tutorial video este foarte util pentru elevii de liceu şi pentru oricine care doreşte să stăpânească tehnicile procesorului de texte Word 2007.

Microsoft Office Word 2007 este o versiune nouă de procesor de text, care oferă o gamă largă de instrumente şi funcții pentru crearea, modificarea şi controlul informațiilor,pentru a vă permite să creați simplu şi rapid documente cu aspect profesionist. Noile funcții puternice de verificare, comentare şi comparare vă vor ajuta să obțineți feedback de la colegi şi să îl încorporați în document.

Office 2007 a adus ca noutate majoră interfaţa numită Ribbon. S-a renunţat astfel la clasicele bare de butoane şi s-a optat pentru o organizare pe tab-uri a celor mai importante funcţii. Tot la nivelul interfeţei a fost adoptat butonul Office, similar butonului Start din Windows. Acesta deschide un meniu cu funcţiile de bază, precum Save sau Print.

Cu această ocazie a fost introdus formatul de fişiere Office Open XML. Fişierele salvate in Word au devenit din doc, docx, cele create cu Excel din xls au devenit xlsx şi aşa mai departe. Practic, conţinutul fişiereului salvat a fost compactat, reducandu-i astfel dimensiunea. Poţi vedea chiar ce conţine acel fişier schimdu-i extensia in zip, de exemplu.

O altă noutate a fost suportul pentru fişiere PDF, Această funcţie a fost promisă de la bun început, dar a ajus în Office 2007 abia odată cu Service Pack 2. Asta din cauza unor neînţelegeri cu cei de la Adobe, care au creat formatul PDF. Odată cu introducerea acestei funcţii, utilizatorii au posibilitatea de a salva fişierele in format PDF.

Cum era şi normal, toate programele din suita Office 2007 au primit diverse imbunătăţiri, dar nimic revoluţionar. De exemplu, în Word, a fost îmbunătăţită funcţia de căutare. Nu mai este o simplă fereastră, ci o coloană laterală care subliniază zonele din text unde apar cuvintele căutate.

Urmăriţi tutorial video de mai jos pentru explicaţii detaliate: