Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Atunci când creați un nou proiect Windows Forms Application, Visual Studio va crea automat un formular gol și-l va afișa în Designer.  Acest formular poate fi utilizat pentru a crea interfața aplicațiilor. Inițial formularul are 300 pixels lățime și 300 pixels înălțime. Această dimensiune o puteți modifica foarte ușor cu ajutorul mouse-ului.

{jcomments on}

Identificarea formularului prin nume

O aplicație de tip interfață utilizator este realizată utilizând formulare și diverse controale. Fiecare formular și control într-o aplicație interfață-utilizator trebuie să aibă un nume. Acesta este utilizat de programul C# pentru identificarea fomularelor și a controalelor. Visual Studio va crea inițial un formular cu numele Form1 atunci când creați un nou proiect.

Proprietați Windows

Atunci când selectați un obiect în Designer proprietățile sale vor apare în fereastra Properties. De exemplu dacă selectăm formularul Form1, proprietățile lui vor fi afișate în fereastra Properties. De obicei, fereastra Properties apare în partea dreaptă-jos al mediul de programare Visual Studio.

Visual Studio crează inițial numele Form1 pentru formular, dar acesta poate fi schimbat în felul următor:

1.      În fereastra Properties localizați proprietatea Text

2.      Clic cu mouse-ul în interiorul căsuței care conține numele formularului creat inițial și ștergeți -l cu tasta Delete.

3.      Introduceți noul nume în căsuța respectivă și apăsați tasta Enter

În acest moment noi am schimbat valoarea proprietăți Text al formularul dar numele obiectului (formular) nu este schimbat. Adică, se va schimba numele afișat pe bara de titlu al formularului.

Adăugarea de controale către un formular

Pentru a adăuga controale pe formularul aplicației veți utiliza Toolbox. De obicei, Toolbox apare în partea stângă al mediul de programare Visual Studio. Controalele pot fi adăugate pe un formular fie cu dublu clic pe control, fie prin metoda tragerii (drag and drop) cu mouse-ul pe formular.

Dimensiunea controalelor poate fi modificată cu mouse-ul sau în fereastra Properties. De asemenea, numele controlului care este afișat în formular poate fi modificat în fereastra Properties, modificând valoarea proprietății text.

Un control este identificat în codul de program C# prin nume. Atunci când creezi un control, Visual Studio va aloca implicit un nume care va trebui sa-l schimbați cu un nume care are mai mult sens în codul de program. Numele de identificare a controlui în codul de program se modifică dacă schimbați valoarea proprietăți Name.

Numele controlelor mai este cunoscut sub denumirea de identificatori. Numirea controalelor trebuie să îndeplinească următoarele reguli:

·         Primul caracter trebuie să fie o literă caracterul underscore (_).

·         Aceste nu pot începe cu o cifră. În schimb, se pot utiliza cifre după primul caracter literă.

·         Numele nu poate conține spații

 

Desigur, o aplicație este mai mult decât o interfață utilizator. Dacă dorești să realizezi o aplicație va trebui să scri un cod pentru ca intrefața să fie funcțională.

Files:
formulare
Date 2014-10-22 Filesize 146.33 KB Download 136