Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Identificatorii sunt nume de lucruri care apar în programe, cum ar fi variabile, constante şi funcţii. Unele dintre ele sunt predefinite, iar altele sunt definite de către utilizator. Identificatorii trebuie să respecte regulile limbajului de programare C++ pentru identificare.

În C++, identificatorii constă din litere, cifre şi caracterul bară jos (underscore) şi obligatoriu începe cu o literă sau caracterul bară jos (underscore).

Notă:

Limbajul de programare C++ este un caz senzitiv (sensibil) . Acest lucru înseamnă că literele mari sunt tratate diferit faţă de literele mici. Astfel, identificatorul  NUME nu este acelaşi lucru cu identificatorul nume. Similar, identificatorii A şi a sunt diferiţi.

În C++, identificatorii pot avea orice lungime. Cu toate acestea, compilatoarele pot distinge identificatorii, în ceea ce priveşte lungimea acestora, în funcţie de numărul maxim de caractere acceptate de sistemul de operare pentru recunoaşterea unui identificator. De aceea, vă recomand să consultaţi documentaţia tehnică a sistemelor de operare cu privire la lungimea maximă permisă pentru un  identificator. De exemplu, dacă numai primele opt caractere pot distinge cei doi identificatori de mai jos, atunci ele vor fi considerate identice:

numeprenume1

numeprenume2

Doi identificatori pe care îi veţi întâlni foarte des în C++ sunt cout, care este utilizat atunci când dorim să generăm ieşiri (output) şi cin, care este utilizat atunci când dorim să generăm intrări.

Iată câteva nume de identificatori corecte şi incorecte:

Corect

Incorect

num

1num

eco123

e!co123

num_eco

num…..eco