Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 


Deşi aveţi posibilitatea să instalaţi individual web serverul Apache, limbajul de programare web pe partea de server PHP şi programul baza de date server MySQL, eu vă recomand să instalaţi pachetul de aplicaţii XAMPP.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă


Pentru a putea lucra în PHP ai nevoie de următoarele:

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Open-source
Software gratuit fără restricţii de licenţiere impuse de cele mai multe produse comerciale. Participarea este încurajată, echipele de dezvoltare nu sunt limitate la o organizaţie particulară. Oricine este interesat şi are capacitatea necesară este liber să se alăture proiectului.

Practic
Încă de la început, când Lerdorf a proiectat limbajul PHP, a avut drept scop rezolvarea unor probleme concrete, de exemplu: monitorizarea vizitatorilor. Cu PHP se pot crea aplicaţii puternice chiar cu cunoştinţe minime. De exemplu un script PHP poate fi compus dintr-o singură linie, spre deosebire de  C/C++, unde este necesar includerea obligatorie a bibliotecilor.

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă

Creatorul limbajului PHP  este Rasmus Lerdorf, inginer software, membru al echipei Apache. Rasmus Lerdorf a dezvoltat un script Perl/CGI pentru uzul său personal la sfârşitul anului 1994, care l-a ajuta să monitorizeze vizitatorii de pe site-ul său personal. Acest script a efectuat două sarcini: logarea utilizatorilor şi afişarea numărului de vizitatori de pe pagina lui web.
În 1995, a creat un pachet numit Personal Home Page Tools, drept răspuns la solicitările utilizatorilor site-ului său de a crea un limbaj scripting.
Versiunea PHP 2.0 a fost lansată  în noiembrie 1997 sub denumirea de PHP/FI, includea un interpretor şi un instrument de transmitere a interogărilor SQL.

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

Bine aţi venit în lumea PHP, unul dintre cele mai populare limbaje de programare web. Conform Netcraft (www.netcraft.com) PHP rulează pe mai mult de 20 milioane web domenii la nivel mondial în luna iulie 2007 (http://www.php.net/usage.php). Este al patrulea limbaj de programare ca popularitate după Java, C şi C++.
PHP este un limbaj de scripting pe partea de server (server-side scripting) foarte puternic, stabil şi rapid. PHP este open-source, ceea ce înseamnă că aveţi acces gratuit la codul sursă, îl puteţi folosi, modifica, redistribui în mod gratuit.
PHP este acronimul pentru PHP Hypertext Preprocessor. Produsul a fost denumit iniţial Personal Home Page Tools. Între timp, pentru a satisface nevoile utilizatorilor săi, denumirea a fost modificată, devenind în 1998 PHP Hypertext Preprocessor, în conformitate cu GNU (Gnu’s Not Unix), care reprezintă convenţia denumirilor recursive. Site-ul oficial pentru PHP este  disponibil la adresa http://www.php.net.